Taylor Swift hayranları dolandırıcılığın tuzağına düştü – toplam zarar 40 milyon TL'nin üzerinde! – Son dakika dünya haberleri

Banka, 600'den fazla müşterinin bilet dolandırıcılığı bildirdiğini ve kişi başına ortalama 332 £ (yaklaşık 13.000 TL) kayıp yaşandığını, bazılarının ise 1.000 £'a (yaklaşık 40.000 TL) kadar kayıp yaşadığını bildirdi. Dolandırıcılık vakalarının yüzde 90'ı Facebook'ta gerçekleşti.

Tur için bilete olan yüksek talep, hayranları resmi olmayan kanallardan bilet arayan dolandırıcıların hedefi haline getirdi. Karen Elrick isimli mağdur, Aralık ayında Facebook hesabının hacklenmesinin ardından dolandırıcıların kendisi gibi davranarak bilet sattığını ve arkadaşlarının yaklaşık 750 £ (yaklaşık 30.000 TL) kaybettiğini söyledi. Elrick, polisin konuyla ilgili herhangi bir ilerleme kaydetmediğini ve Facebook'un birçok talebe rağmen hesabı kaldırmadığını söyledi.

Lloyds Bank, Taylor Swift'in dahil olduğu bilet dolandırıcılığı vakalarının diğer sanatçılara kıyasla daha fazla olduğunu açıkladı. Benzer durumların diğer bankalarda da yaşandığını varsayarsak, İngiltere genelinde en az 3.000 mağdurun olduğu tahmin ediliyor. Banka ayrıca 2023 yılında büyük konserlerle ilgili dolandırıcılık vakalarında bir önceki yıla göre %158 artış olduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir