Ünlü komedyen Martin Mull hayatını kaybetti – Son Dakika Hayat Haberleri

“Fernwood Tonight” ve “Roseanne” adlı televizyon dizilerinin ünlü oyuncusu Martin Mull hayatını kaybetti.

Ünlü oyuncunun kızı Maggie Mull, uzun süredir devam eden hastalıkla mücadelesinin ardından evinde hayatını kaybettiğini sosyal hesabından duyurdu.

Maggie, “Hayal edilebilecek her yaratıcı disiplinde mükemmel olduğu biliniyordu. Bu şakayı çok komik bulurdu. Komik olmayı asla bırakmadı. Babam, karısı, kızı, arkadaşları, meslektaşları, komedyenler ve müzisyenler tarafından çok özlenecek.” dedi Mull.

MARTIN MULL KİMDİR?

Mull'un ilk dikkate değer rolü, 1976 yapımı pembe dizi sahtekarlığı Mary Hartman, Mary Hartman'daki Garth Gimble rolüydü ve bu, Fernwood 2 Night dizisi de dahil olmak üzere iki yardımcı role daha yol açtı.

Daha sonra aynı isimli masa oyunundan esinlenilen kara komedi Clue'da subay Albay Mustard rolünü oynadı.

Bu sıralarda kızının övgüsünde bahsettiği Red Roof Inn reklamlarını da seslendirmeye başladı.

90'ların TV hayranları, Mull'u Roseanne dizisindeki baş karakter Leon Carp'ın patronu ya da Sabrina the Teenage Witch dizisindeki Müdür Willard Kraft rollerinden tanıyacaktır.

Mull ayrıca eleştirmenlerce beğenilen hiciv komedisi Arrested Development'da talihsiz özel dedektif Gene Parmesan'ı canlandırdı.

Aralarında The Simpsons, Family Guy, Law and Order, Special Victims Unit, The Golden Girls ve Two and a Half Men'in de bulunduğu pek çok popüler televizyon dizisinde rol aldı.

Mull, 2016 yılında HBO'nun siyasi hiciv dizisi Veep'teki dört bölümlük performansıyla Primetime Emmy Komedi Dizisinde En İyi Konuk Erkek Oyuncu dalında aday gösterildi.

Chicago'da bir aktris ve marangozun çocuğu olarak dünyaya gelen Mull, eğlence kariyerine şarkıcı-söz yazarı olarak başladı ve müzikal komedyen olarak tanındı. 1970'lerin başında Frank Zappa ve Bruce Springsteen için çok sayıda canlı konser verdi.

Ayrıca resim eğitimi aldı ve 1965 yılında Rhode Island Tasarım Okulu'ndan Güzel Sanatlar Lisansı ile mezun oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir