Müsavat Dervişoğlu’ndan “yeni çözüm süreci” suçlamalarına ilişkin açıklama – Son Dakika Siyaset Haberleri

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Parti Genel Başkanı İYİ Dervişoğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti.

Yaklaşık 1 saat süren toplantının sonunda iki cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı düzenledi. Dervişoğlu toplantıda şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimizden bu yana Türk siyasetinde önemli melezleşme işaretleri görüyoruz. Siyasi partiler özgün kimliklerini korudukları sürece millete umut veren kurumlardır. Demokrat Parti’nin şartlar ne olursa olsun bu misyonu yerine getirdiğine dair düşüncemizde en ufak bir değişiklik yoktur. Bizim açımızdan çok takdir edilecek, fikirlerine saygı duyulacak bir kurum olacağından şüphemiz yok ve umuyoruz. ve vizyonlar.

Demokrat Parti ile ortak vizyonumuz var. Ne olacağını, nasıl olacağını değil, milletin başına ne geleceğini, emeklilerin, işçilerin, kamu çalışanlarının, gençlerin, öğrencilerin, çiftçilerin, işçilerin hallerinin ne olacağını konuştuk. yerde ter döken ve ödüllendirilmeyen insanlar. Bütün bunların kurgulanmasından, milletin durumunun siyasi kurumlar tarafından ne olacağı tartışmasının aslında nereden kaynaklandığına bakmak gerekiyor. Bildiğiniz gibi bunun için merkezi bir vizyona ihtiyaç olduğu aşikar. Milletin milli ve manevi değerlerinin bir araya gelip buluştuğu Cumhuriyetin felsefesini ve kuruluş ilkelerini bir araya getirebilirsek Türkiye için umut yaratabileceğimiz tartışılmaz bir gerçektir. Siyasetin bu yolda kararlı adımlar atması gerekiyor.

Önümüzde önemli tartışmalar olacak, anayasa tartışmaları olacak ve siyasi partiler demokrasi ve hukuk alanındaki olumsuzlukların giderilmesi konusunda görüş ve düşüncelerini açıkça ifade edecekler. Önümüzdeki dönemde Demokrat Parti ile sık sık bir araya gelerek durumu değerlendireceğimizi bilmenizi isterim. Bugün burada birlikte olmamızın anlamlı olduğunu düşünüyorum.”

UYSAL: MİLLETİN GERÇEK GÜNDEMİNİ KONUŞMAYAN BİR TÜRKİYE VAR

Ziyaretlerinin ertelendiğini ve kongre sonrasında başarılarını Dervişoğlu’na ilettiklerini belirten Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, şunları söyledi:

“Elbette Türkiye’nin çok önemli ve acı veren sorunları var, ülkenin gelecekte karşılaşacağı zorluklar var ve bu ziyarette bunları değerlendirme fırsatı bulduk.

Siyasetin sorumluluğu dünden çok da farklı değil. Yeniden kenarlara taşınmış, kimlik alanlarına sıkışıp kalmış, milletin gerçek gündemini konuşamayan bir Türkiye var. Bir siyaset dehasının, tek milletin geleceğini güvence altına almak için bölgeyi sağdan sola, soldan sağa sürüklediği, bir siyaset dehasının rehin aldığı bir ortamda gündemi Türkiye Büyük Millet Meclisi gerekçesiyle hapsettik. bir kişi. Türkiye’yi buradan çıkarmamız lazım. Bunu başarmanın yolu bellidir; Halkımızın en geniş ortak paydada, makul akıl etrafında, sağduyuyla, siyasi programla buluşması gerekiyor. “Demokrat Parti olarak her siyasi parti gibi bizim de esas mücadelemiz bu yöndedir.”

“HERHANGİ BİR YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM”

Dervişoğlu, gazetecilerin “yeni çözüm süreci başlayacağı” iddialarına ilişkin sorusuna yanıt olarak şunları söyledi:

“Konuyla ilgili çeşitli rivayetler var. Olumlu veriler ve açıklamalar olmadan değerlendirme yapmayı tercih etmiyorum. Sayın Devlet Bahçeli DEM’e elini uzatıyor. Ancak burada ilginç olan Sayın Bahçeli’nin, Sayın Tayyip’in konuşmasından etkilendiğini ve durumdan yararlanarak el sıkışma olayını yaşadığını belirtmesi. “Benim açımdan DEM’e uzatılan el Devlet Bahçeli tarafından uzatılmış olabilir ama o elin asıl sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Olası bir çözüm sürecinin başlatılmasına ilişkin yorumu sorulduğunda Dervişoğlu, şunları söyledi: “Gereksiz yorumlar yapmak istemiyorum. Söyledikleriniz sosyal medyada, gazete sayfalarında, televizyon yorumlarında konuşuluyor. “Resmi bir açıklama olmadığı sürece spekülasyona alet olmak istemiyoruz ama tabii ki kendi değerlendirmelerimizi yapıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir