KADEM Girişimcilik Kampı Ödül Töreni İstanbul’da gerçekleştirildi

Oluşturulma tarihi: 23 Eylül 2024 15:25

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, şunları söyledi: “KADEM, duruşu, konuşması ve uygulanabilir çözüm önerileriyle kadın ve aile konularında önemli bir rol oynarken, ekonomik katma değerli faaliyetlerde kadının temsilinin güçlendirilmesi ve teknoloji ve inovasyon ekosistemi çok değerli” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) duruşu, konuşması ve uygulanabilir çözüm önerileriyle kadın ve aile konularında önemli rol oynadığını belirterek, şunları söyledi: “(KADEM) kadınların katılımını destekliyor katma değerli ekonomik faaliyetler, teknoloji ve inovasyon ekosisteminde.” Temsillerini güçlendirmeye yönelik girişimlerinizi çok değerli buluyoruz.” dedi.

KADEM İnovasyonda Kadın programının 8. Girişimcilik Kampı’nın ödül töreni İstanbul’da gerçekleştirildi.

Törene Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, İstanbul Valisi Davut Gül, KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve projeye katılan kadın girişimciler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çoştu, örnek teşkil eden ve ülke kalkınmasında somut sonuçlar üreten İnovasyonda Kadın programında yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

class = “medyanet-inline-adv”>

KADEM’in rolüne ve önemine değinen Çoştu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“KADEM, konumu, söylemi ve uygulanabilir çözüm önerileriyle kadın ve aile konularında önemli bir rol oynarken, aynı zamanda katma değerli ekonomik faaliyetlerde ve teknoloji ve inovasyon ekosisteminde kadınların temsilinin güçlendirilmesi yönündeki girişimini de çok değerli buluyoruz. Kadınlarımıza fırsat eşitliği sağlamak için inovasyon ve teknoloji odaklı girişimciliği verimli bir hareket alanı olarak görüyoruz. Kadınların hem liderlikte hem de inovasyonda fark yaratan sayısız örneğiyle görüyoruz. farklı roller ve bence bu somut bir kanıt.”

Çoştu, Bakanlık olarak İstanbul Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Bilişim Vadisi gibi kurumlardan gelen çeşitli desteklerle KADEM girişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Kadın girişimciliğini desteklemeye yönelik çalışmaların bununla sınırlı olmadığını vurgulayan Çoştu, şöyle konuştu:

class = “medyanet-inline-adv”>

“Bakanlık olarak Kadın Girişimciliği Girişimi adında bir platformun oluşturulmasına öncülük ettik. Bu amaçla KADEM’in de aralarında yer aldığı bu girişimi kadın ekosistem liderlerini, başarılı girişimcileri ve sivil toplum temsilcilerini davet ettik. Önümüzdeki dönemde de paydaşlarımıza politika oluşturma süreçlerinden öncü projelere kadar devam ettireceğiz. Bakanlık olarak öncülük ettiğimiz Teknogirişimcilik Konseyi’nde Bakanlık olarak tüm çalışmalarımızda bu konuda gerekli desteği ve farkındalığı sağlamaya hazırız. “Başkanını daimi üye yaparak bunu kurumsallaştırdık”.

class = “medyanet-inline-adv”>

“TEKNOLOJİK EKOSİSTEM GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR”

Bakan Yardımcısı Çoştu, sıfırdan kurulan teknolojik ekosistemin bugün büyük bir kapasiteye ulaştığını anlattı.

Bu alanda yapılan çalışmaları paylaşan Çoştu, şunları söyledi: “Türkiye’nin teknoloji ekosistemi gelişmeye, derinlik kazanmaya ve olgunlaşmaya devam ediyor. 104 teknoparkımızda 10.800’ün üzerinde startupımız var. Ar-Ge merkezi ve tasarım sayımız 1600’ü aştı. Teknoloji, Girişimcileri ağırladığımız yer “Gelişim Merkezlerimizin sayısını 28’e (TEKMER) çıkardık. 22 yıl önce Ar-Ge’deki insan kaynağımız sadece 29 bin iken bugün 300 binin üzerine çıktı.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Çoştu, Milli Teknoloji Hamlesi’nin önemli bir unsuru olan girişimcilik ekosistemini desteklemek amacıyla çok sayıda tedbiri hayata geçirdiğini söyledi.

Son iki ayda hayata geçirilen projeleri hatırlatan Çoştu, şöyle konuştu: “İşletmelerin nitelikli eleman istihdamını kolaylaştıran önemli bir uygulama olan hisse senedi opsiyonları alanında önemli bir genişleme sağlayacak yasal düzenlemeyi yaklaşık 2 ay önce hayata geçirdik. Bu da girişim sermayesi fonlarının yurt dışından kaynak enjekte etmesinin önünü açacak ve böylece işletmelerimizin finansmana erişimini artıracak.” “Süreci kolaylaştıracak önemli bir düzenlemeyi tamamlamak üzereyiz. Aynı şekilde melek yatırımı daha cazip hale getirecek bir mevzuat değişikliği de hazırlanıyor.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bakan Yardımcısı Çoştu, Türkiye’nin yapısal sorunlarını büyük ölçüde çözdüğünü, eksiklerini de birer birer tamamladığını söyledi.

Ekosistemi büyütecek ve derinlik katacak hamleleri anlatan Çoştu, şu bilgileri paylaştı:

“Türkiye Teknoloji Vizesi programıyla dünyanın dört bir yanından başarılı startupları ve teknoloji uzmanlarını ülkemize getirerek ivmemizi artırmayı hedefliyoruz. Ülkemize biraz daha büyük ölçekte yüksek teknoloji yatırımları kazandırmak için HIT-30’u hayata geçirdik. Temmuz ayında tarihimizin en büyük bütçeli teşvik programı Büyüme potansiyeli olan girişimlerimizi desteklemeyi hedefliyoruz Onları küresel arenaya taşımak ve Turcorn olma serüvenini hızlandırmak için Turcorn 100 Programını başlattık KOSGEB girişimciliğinde yeni bir dönem başlattı Destek.

Desteğin limitini 2 milyon liraya çıkararak yeni ihale çağrıları açmaya başladık. Sadece ilk ihaleyle 300’ün üzerinde girişimciye 750 milyon lira kazandırdık. Sadece İstanbul’da değil ülke genelinde ekosistemin merkezi haline gelecek Terminal İstanbul projesini başlattık. Onlarca yıl boyunca Türkiye’nin kalkınmasına ve dünyaya açılmasına katkı sağlayacak Atatürk Havalimanı’nı dünyanın en büyük teknoloji ve iş merkezi haline dönüştürüyoruz. Türkiye’nin garaj iş modeli haline gelen Teknofest’i büyütmeye devam ediyoruz. Artık Teknofest Atölyeleri projesiyle gençlerimize Teknofest yarışmalarına hazırlanmak ve girişimcilik serüvenine başlamak için ihtiyaç duydukları fiziki imkanı sağlamaya başlıyoruz. “TÜBİTAK desteğiyle 81 ildeki tüm üniversitelerimizde Teknofest çalıştayları açmayı hedefliyoruz.”

Bakan Yardımcısı Çoştu, milli teknoloji hamlesine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Milli teknoloji hamlesiyle Türkiye büyüyor, güçleniyor, dünyada en üst düzeyde adını duyurmaya başlıyor, şüphesiz ki tekno girişimcilik ekosistemi itici güçtür. Bu gelişmenin arkasında “dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir