Vahşi cinayetin ardından gündeme geldi! ‘İncel’ grubuyla ilgili tüm detayları anlattı: Kadın düşmanlığı yoluyla duygu ve düşüncelerini paylaşıyorlar

Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’in 4 Ekim’de İstanbul’da Semih Çelik tarafından öldürülmesi gündemin bir numaralı maddesi oldu. Konuyla ilgili pek çok açıklama yapılırken, Dr. İstanbul Medipol Üniversitesi’nden. Öğretmen Milletvekili Duygu Buğa, “İncel” grubuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grubun 2000’li yıllardan sonra ortaya çıkan bir kavram olduğunu belirten Buğa, şöyle konuştu: “Özellikle sosyal medyada kapalı gruplar aracılığıyla bir araya gelen bu kişiler, dışlanmış, izole edilmiş, toplumda yer bulamayan ve toplum içinde yer almayan erkek gruplarıdır. karşı cins tarafından çekici görülmüyor.” .

“MISTIME HAKKINDA DUYGU VE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞTILAR”

Sosyal medyada gruplaşmaların yaşandığını belirten Buğa, şöyle konuştu: “Toplum olarak erkeklere belli kalıpları dayatıyoruz. Kendilerini toplumdan dışlanmış gören bu insanlar, sosyal medyada birlikte konuşup paylaşım yapabilecekleri bir ortam yaratıyorlar. kadın düşmanlığı yoluyla duygu ve düşüncelerini paylaşıyorlar, “Cinsiyetçi ve şiddet içeren söylemlerin paylaşıldığı bir yer haline geliyor” dedi.

78

“KADINLAR TEHDİT EDİLDİ”

Dr., burada uygulanan şiddetin bir kişinin diğerini korkutması değil, bir kişinin tüm toplumu korkutması eylemine dönüştüğünü söyledi. Buğa, “Bu şiddet içerikli konuşmaların ortalıkta dolaşması aynı zamanda bir korku ortamı da yaratıyor. Şu anda genç kadınlarla konuştuğunuzda ne kadar rahatsız olduklarını ifade edecekler. Bu konuda kendilerini son derece tehdit altında hissediyorlar.”

“AYRIMCILIK VE EŞİTSİZLİĞİ ÖNLEMEMİZ GEREKİYOR”

Bu grupların oluşmasının temel nedeninin toplumsal eşitsizlikler olduğunu belirten Dr. Buğa, şöyle konuştu: “Temelde toplumsal cinsiyet eşitsizliği var. Toplumumuz hem erkeklere hem de kadınlara ciddi yükler yüklüyor. Erkeklerde “erkeklik krizi” dediğimiz bir kavram var. Kendini yeterince erkek gibi hissetmiyorsa, kendisini savunmasız bırakan, hatta başkalarına karşı düşmanlığa yol açabilecek durumlarla karşı karşıya kalır. Burada ayrımcılığı ve eşitsizliği önlememiz gerekiyor” dedi.

“BUNUN HASTALIK OLDUĞUNU SÖYLEMEK DOĞRU DEĞİL”

Radikalleşen ‘İnceliler’in şiddete başvuran insanlar olduğunu gördüğünü belirten Buğa, şöyle konuştu: “Hepsinin geçmişte psikiyatri servislerine başvurduğunu ancak yardım alamadıklarını görüyoruz. ‘Bu böyledir’ demek doğru değil. burada bir hastalık var. Bunun nedeni psikiyatrik bir bozukluk değil, altında yatan ciddi sorunlardır.” “İnsel’in çocukluk ve ergenlik dönemlerine baktığımızda çocuk istismarı ve akran zorbalığını görüyoruz” dedi.

(DHA)Bu içerik Melih Yılmaz tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir