Türkiye, 5 kişinin hayatını kaybettiği “makas” olayını anlattı! Mahkemeye çıkan sürücü kendini savundu: 'Beni trafik canavarı ilan ettiler'

Kaza, geçen yıl 30 Haziran'da saat 19.30 sıralarında Kısık Mahallesi İzmir-Aydın karayolu üzerinde meydana geldi. Gaziemir'den Ayrancılar'a gitmekte olan Özcan Özer'in (57) kullandığı 11 kişilik otomobile, Yusuf İslam Koçak'ın (19) kullandığı hafif ticari araç yandan çarptı. Özer'in direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, karşı yönden gelen İsmail Akdar'ın kullandığı yolcu minibüsüyle trafik bariyerini aştı. Kazada minibüste yolcu olarak bulunan sürücü Özcan Özer, Sibel Özer (54), Şengül Akbaş (64), sürücünün oğlu Ali Alperen Özer (18) ve Mustafa Kemal Karaca (86) hayatını kaybetti.

Özer'in kullandığı otomobilde bulunan Seren Öner, Hatice Beren Öner, Ayaz Efe Kazak, Deniz Kazaker, Doğa Kazaker, Yiğit Özer ve Çiçek Akba ile minibüsteki yolcular ise Mete Akba, Hatice Kama, Fatma Tüntanır, Belgin Harzadın oldu. , Hıdır Kama, Chen Tseng, Erdem Çeven, Azra Çeven, Esra Tarkan, Hüsniye Ayşe Maraş, Kuzey Kalabak, Cehn Chingi Ju ve Sacide Karaca yaralandı. Yaralılar tedavilerinin ardından taburcu edildi.

_72447 (1)

KAMERA KAZASI

Kaza anı bir otomobilin kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hafif ticari aracın Özcan Özer'in kullandığı otomobile yandan çarptığı ve çarpmanın şiddetiyle kontrolünü kaybeden otomobilin trafik adasını aşıp karşı yöne geçerek minibüsle çarpıştığı anlar görülüyor. Kazada otomobile çarptıktan sonra hızla uzaklaşan hafif ticari aracın sürücüsü Yusuf İslam Koçak, yakalanarak tutuklandı. Koçak, sorgusunda, önündeki aracı sollarken direksiyon hakimiyetini kaybettiğini söyledi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Koçak, tutuklandı. Kaza tutanağında, kazada otomobil sürücüsü Özcan Özer ile minibüs sürücüsü İsmail Akdar'ın suçlu olduğu, tüm suçun ise ticari araç sürücüsü Yusuf İslam Koçak'ta olduğu kaydedildi.

“LİSANSIMI YENİ ALDIM”

Alkolik olmadığı açıklanan tutuklu Koçak için “kasten taksirle ölüm ve yaralamaya sebebiyet verme” suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Sürücünün yargılanmasına bugün İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Yusuf İslam Koçak, ölenlerin yakınları, kazada yaralananlar ve tarafların avukatları katıldı. İlk sözün verildiği tutuklu sanık Yusuf İslam Koçak, şunları söyledi: “Sosyal medyada beni trafik canavarı ilan ettiler. Ehliyetimi yeni aldım. Sola sinyal verirken beceriksizce sollama yaptım. Değişmedim. Çok üzgünüm, keşke başıma bir şey gelseydi ve tahliyemi talep ediyorum.”

_72447 (3)

'DİĞER SÜRÜCÜLERİN KUSURLARININ TESPİTİNİ İSTİYORUZ'

Sanık avukatı, “Müvekkilim suçludur. Ancak biz kazanın bilinçli ihmalden kaynaklanmadığını düşünüyoruz. Sol tarafa sinyal verip solladı. Daha sonra sağ şeride geçen araç bariyere çarpıp savruldu. Sonuçta ölümcül bir trafik kazası meydana geldi. Bu arada sürücünün iyi halli olduğu aşikar. Adli kontrol altında serbest bırakılmasını talep ediyoruz” dedi.

_72447 (4)

“HIZ, MAKAS VE KAÇIŞ VAR”

Ölen kişinin yakınları ve yaralıların avukatları, “Sanık işlediği suçtan dolayı özür dilemek amacıyla kendini savunuyor. Video kayıtlarında makas attığı görülüyor. Kamera kaydı olmasaydı sanık vermezdi” yukarı.” Hız, makas ve kaçış var. Bütün bunlar sanığın kazayı olası kötü niyetle yaptığını gösteriyor. En ağır cümle şu: “Serbest bırakılmasını ve tutukluluğunun devamını istiyoruz” dedi.
_72447 (5)

10 dakika ara veren mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına, keşif talebinin reddine ve Trafik İhtisas Dairesi'nin suç raporunun mahkemeye sunulmasına karar verdi. (DHA)Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kenya'da Parlamento'yu ateşe verdiler!  Gerçek mermi kullanıldı: En az 5 kişi öldüKenya'da Parlamento'yu ateşe verdiler! Gerçek mermi kullanıldı: En az 5 kişi öldü
Yasadışı ilişki suçlaması: Evden çıkarken tanıştılar, başhemşire vurduYasadışı ilişki suçlaması: Evden çıkarken tanıştılar, başhemşire vurdu
Bosch, Baymak ve Samsung klimalar ŞOK'a geliyor!Bosch, Baymak ve Samsung klimalar ŞOK'a geliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir