Tether, altın destekli dolar stabilcoini aUSDT'yi tanıttı

Tether, ABD dolarına sabitlenmiş altın destekli bir stablecoin piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket bunun ilk bağlı kuruluşu olduğunu duyurdu. Yeni coinin adı Alloy (aUSDT) olacak. aUSDT, Alloy by Tether platformunda sunulacak.

Şirkete göre Alloy, ABD dolarına sabitlenecek ve fiziksel altının mülkiyetini sağlayan bir token olan Tether Gold (XAUt) tarafından teminatlandırılacak. Tanım gereği yeni token, doğrudan ABD doları tarafından desteklenmeden ABD dolarının değerini ve işlevselliğini taklit etmek üzere tasarlanmış sentetik bir para birimidir.

Paolo Ardoino, X'teki bir gönderisinde bağlı varlıkların “farklı istikrar mekanizmaları yoluyla başka bir varlığın referans fiyatını takip etmeyi amaçlayan dijital varlıklar” olduğunu açıkladı. Ayrıca şunları söyledi:

“Alloy by Tether, uzun vadeli sahiplerine altın riskini sürdürme ve buna paralel olarak ödemeler ve günlük ekonomi için dolar referanslı bağlı bir varlık elde etme fırsatı sunuyor.”

aUSDT istikrar ve esneklik getirecek

Aynı başlıkta kuruluş, bu platformda getiri yaratan ürünler de dahil olmak üzere diğer bağlı varlıkların oluşturulabileceğini duyurdu.

Kaynak: Paolo Ardoino

Sentetik dolarlar, akıllı bir sözleşme ve fiyat kehanetleri yoluyla XUSDT yatırılarak üretilebilir. Bu nedenle kullanıcılar altın destekli Tether varlıklarını korurken USDT ticareti yapabilirler.

AUSDT, Tether'in yan kuruluşları Moon Gold ve Moon Gold El Salvador tarafından geliştirildi. Tether CEO'su Paolo Ardoino, Tether'in Alloy'unun bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek gerçek dünya varlık tokenizasyon (RWA) platformunun bir parçası olacağını söyledi.

Tether'in aUSDT'si ilk sentetik dolar değil. Ağustos 2022'de Galoy, Lightning Network'te Stablesats adı verilen Bitcoin tabanlı bir sentetik doları piyasaya sürdü.

Bununla birlikte, popüler bir varlık formu olarak sentetik dolar, startup Ethena Labs'ın Şubat ayında dolara sabitlenmiş, Ether destekli USDe'yi piyasaya sürmesiyle ön plana çıktı. Söz konusu kripto para birimi bazı gruplar tarafından şüpheyle karşılandı. Asimetri, Haziran ayında algoritmik olarak dengeli sentetik dolar konseptinin bir varyasyonunu tanıttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir