Sinan Oğan'dan “Cevapsız Aramalar” Açıklaması: Lise aşıklarının bile telefonunda bu kadar çok çağrı olmuyor!

Geçtiğimiz günlerde Sinan Oğan'ın eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine üç bakanlık ve cumhurbaşkanı yardımcılığı teklif ettiğini açıklamasıyla başlayan tartışma sürüyor. Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan Ogan'a verdiği yanıtta, “Sana 3 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı vermek şöyle dursun, ayakkabımı bile vermezdim! millet seçimlerde.”

“Bize bir şey teklif etmediğinizi mi söylüyorsunuz?”

Sinan Oğan da Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıtta şunları ifade etti:

“Ben ATA İttifakı'nın başkan adayıydım. Gizli protokollerle ittifakımızın partilerinden birine ne verdiğinizi kamuoyu biliyor. Bunları sadece bizim partimize önerdiğinizi ve bize hiçbir şey teklif etmediğinizi mi söylüyorsunuz? Seninle tanıştıktan sonra ertesi gün senden düzinelerce cevapsız çağrı aldım; bu numaralar liseli kız arkadaşlarımın telefonlarında bile yer almıyordu.” Neden orada? Bize ulaşmaya çalışanlara verdiğiniz onlarca aracıyı saymıyorum bile…”

“Hırs, aklınızın ve erdeminizin üstündeydi”

Oğan'ın sosyal medyadaki açıklaması şöyle:
“Sayın Kılıçdaroğlu, sizin yapmaya çalıştığınız şey burada 'Evlilik'ten nagar'a' denir… Kaybedilen 13. seçimin üzerinden yaklaşık 1 yıl 1 ay geçti. Bu sırada oturup düşünüyorsunuz, acaba nerede? yanlış yaptın, biraz daha sakinleştin ve artık olgunluğa ulaştığına göre Beyazsakal gibi davranmanı, kaybedilen seçimlerden sonra kendi partinde aday bile olmamanı bekliyordum ama maalesef görüyorum ki hırsın hem aklını hem de erdemini aştı.

“SİZ ADAYI KAZANACAĞIZ VE BEN SİZİ DESTEKLEMEDİM Mİ?”

Şu anda neredeyse 80 yaşında olan ve ülkedeki mevcut durumun temel nedeni olan sizin gibi birine aşağıdaki tweet'inizde yer alan sözleri uygun bulamadım.

22 yıldır iktidarda olan bir adayla karşılaştırıldığında 5 puan farkınız vardı ve ben sizi desteklemedim mi?
22 yıldır bu ülkenin parlamentosunda çoğunluğu elinde bulunduran bir partiye karşı parlamento çoğunluğunu kazandınız ama ben sizi desteklemedim mi?
Anket sonuçlarına göre iddialı olmadan “kazanan adayı” seçmediniz ve ben de sizi desteklemedim mi?
Toplam oyu 1 puan bile sayılmayan 4 siyasi partiye 4 cumhurbaşkanı yardımcısı, 8 bakanlık ve 40 milletvekili verdikten ve en büyük “siyasi tokada” maruz kaldıktan sonra 5,2 oy alan bana hiçbir şey teklif etmediğinizi mi söylüyorsunuz? “Türk siyasi tarihinde?

“DÜZİNELERCE CEVAPÇA ÇAĞRI, LİSELİ AŞKLARIN BİLE TELEFONDA OLMADIĞI BİR SAYIDA CEVAPSIZ ÇAĞRI”

ATA İttifakının başkan adayıydım. İttifakımızın taraflarından yalnızca birine gizli protokoller aracılığıyla ne verdiğinizi kamuoyu biliyor. Bunları grubumuza önerip bize hiçbir şey teklif etmediğinizi mi söylüyorsunuz? Eğer öyleyse; Seninle tanıştıktan sonra neden ertesi gün lise aşıklarının bile telefonlarında bulabileceğinden daha fazla düzinelerce cevapsız arama oldu? Araştırdığınız, zaman zaman bize ulaşmaya çalışan onlarca aracıyı saymıyorum bile…

1

Sayın Kılıçdaroğlu, bu seçim benim değil sizin yüzünüzden kaybedildi. Seçim sürecinde yanınıza gelip seçim güvenliği konusunu konuştuğumuzda sizi uyarmıştım, siz de 'Merak etmeyin, süreç başkan yardımcımın kontrolünde' dediniz. Peki neden sizin başkan yardımcınızın sürece hakim olan sistemi daha seçim başlamadan çöktü ve neden seçim gecesi istifa etti?

Sayın Kılıçdaroğlu, asırlık bir siyasi partinin 10 yıldan fazla başkanlığını yaptığınız ve Türkiye genelinde sandığa gitme konusunda eğitim veremediğiniz için birçok sandık sahipsiz kaldı. 2018 referandumunda ve CB seçimlerinde partinizin ilgili kişileri sandıkta bizden yardım istedi. Bilmiyorum bilginiz var mı?

“CEHENNEMİN KAPILARINI KAPATTIM”

Sayın Kılıçdaroğlu, evet, HDP'yi övenlere, DEM'ci olanlara, Selahattin Demirtaş'tan, Osman Kavala'dan bahsedenlere cehennemin kapılarını kapattım… Eğer kininiz varsa bunun için doğru yer değiliz, İstanbul'u teslim ettiğiniz, “beni sırtımdan bıçakladılar” diyenlere bir bakın bence…

Bakın siz Türkiye'ye cumhurbaşkanı seçilmeyi istediniz ama partiniz sizi yeniden CHP genel başkanlığına bile seçemedi. Ne yapabilirim?! Yazdığın her şeye rağmen sana hâlâ bir insan olarak saygı duyuyorum. Ama bir politikacı olarak bunu yapamazsınız, işe yaramıyor. Neden anlamak istemiyorsun?

2

“BİZİM SAYESİNDE BİR DAHA SEÇİLME ŞANSINA SAHİBİZ”

Bu arada; Biz olmasaydık seçimler ilk turda biterdi. Bizim sayemizde bir tur daha seçilme fırsatına sahip oldunuz. Kısaca kelime; Kemal yaşına geldin ama hâlâ yeniden cumhurbaşkanı seçilmeye çalışıyorsun. İntikamdan bahsediyorsun! Sessizce kenarda kalarak bu ülkeye daha iyi hizmet edebileceğimizi düşünüyorum.

“SİZ BAŞARISIZ OLDUNUZ, BİZ BİTMEMİŞ İŞLERİMİZİ 2028 YILINDA TAMAMLAYACAĞIZ”

Ayrıca evde sıkıldıysanız bir vakıf oluşturun ve çevreye, çiçeklere, böceklere vb. iyi bakın. Ama işte size dostça bir tavsiye; Oluşturduğunuz vakfın dış politikayla ilgilenmemesi gerekiyor. Ne yazık ki yine Zengezur koridorunu kapatıp, “Ermenilerin üzerinde iyi bir izlenim bırakmam lazım” vs diyeceksiniz ve her şeyi mahvedeceksiniz… Bu arada; sorumluluk vb. Tehditlerin benim için anlamsızlaşıyor ve gidiyor. Unu elediniz, şimdi eleği asın. Bunu yapamadın. Sizin bekleyen bir şeyiniz yok, biz yapıyoruz ve 2028'de tamamlayacağız. Hep birlikte göreceğiz; Bu yolculukta son sözü zaman söyleyecek, en iyisini ise öz söyleyecek!Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Sıkmak
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Kılıçdaroğlu cevap verdi: Buradayım, katillerin gözlerine bakıyorum!Kılıçdaroğlu cevap verdi: Buradayım, katillerin gözlerine bakıyorum!
Torbalı faciasında iç karartan detaylar! Torbalı faciasında iç karartan detaylar!
Yer: Kağıthane!  Yerden birkaç metre yüksekte kaydı; tuttuğu ip onu beline bağladı.Yer: Kağıthane! Yerden birkaç metre yüksekte kaydı; tuttuğu ip onu beline bağladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir