Müdahale talepleri reddedildi… MHP'den 'Sinan Ateş davası'na tepki: 'Usul ve hukuka aykırı!' – Son dakika siyasi haberler

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çukurambar ilçesinde bir aracın arkasına saklanan silahlı Eray Özyağcı tarafından tabancayla öldürüldü. Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması bugün saat 09.00'da başladı. Sincan hapishanesi. Dava 5 gün sürecek.

Ankara Adliyesi'nde görülmesi beklenen duruşma güvenlik nedeniyle Sincan Cezaevi'nde yapılacak. Cezaevi kampüsünde ve buraya giden yolda yoğun güvenlik önlemleri alındı.

MHP'NİN KATILMA TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adına avukatlar İbrahim Etken Yiğit ve Çağrı Can Pak duruşmaya katılma talebinde bulundu. Avukatların katılma talebi, MHP'nin suçtan doğrudan zarar görmemesi nedeniyle oybirliğiyle reddedildi.

MHP'nin katılım talebinin reddedilmesinin ardından salondan alkışlar duyuldu.

MHP'li FETİ YILDIZ: “PROSEDÜRE VE HUKUKA AYKIRIDIR!”

Duruma tepki MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız'dan geldi.

Yıldız, sosyal medya paylaşımında şunları söyledi: “Ceza Muhakemesi Kanununun 237. maddesi hükmüne göre “suçtan zarara uğrayan” gerçek ve tüzel kişiler, ilk derece yargılama aşamasının, cezanın açıklanmasına kadar her aşamasında kamu davasına katılabilir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya katılma talebinin reddedilmesi hukuka ve usule aykırıdır.” “Karşıdır” İfadesini kullandı.

Yıldız daha sonraki paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle son aylarda Milliyetçi Hareket Partisi'ne yönelik açık bir saldırı söz konusu. Bu saldırılar aslında Türk milletine, onun iradesine ve milyonlarca insanın demokratik tercihine yönelik bir saldırıdır. Kuşkusuz Milliyetçi Hareket Partisi bunu yapmaz.” izin verin, kendi şahsında tarihi kimliğini, hakikatini, milletini ve milletini koruyacak, devletin haklarını hukuk çerçevesinde koruyacaktır…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir