Kaliforniya yapay zekayla üretilen sahte içerikleri engelleyecek – Son Dakika Bilim Teknoloji Haberleri

Vali Newsom tarafından imzalanan yasa tasarıları, “Seçim Gününden 120 gün önce ve 60 gün sonra” seçimle ilgili sahte yapay zeka içeriğinin oluşturulmasını ve yayınlanmasını yasa dışı hale getiriyor ve mahkemelere bu içeriği paylaşmayı durdurma ve bunun için bireyleri veya kurumları cezalandırma yetkisi veriyor.

Newsom yaptığı açıklamada, seçimlerin bütünlüğünün korunması gerektiğini ve yapay zekanın yanlış bilgilendirme yoluyla halkın güvenini sarsacak şekilde kullanılmasının önlenmesinin kritik önem taşıdığını söyledi.

YAPAY ZEKA’NIN SİYASİ REKLAMDA YANLIŞ KULLANIMI ENGELLENECEK

Şu anda “gergin bir siyasi iklim” bulunduğunu belirten Newsom, şunları söyledi: “Bu önlemler, devletin şeffaf ve güvenilir bir istihbaratı teşvik etme konusunda proaktif olduğu birkaç alandan biri olan, siyasi reklamlarda ve diğer içeriklerde deepfake’lerin zararlı kullanımıyla mücadeleye yardımcı olacaktır. ” dedi.

Newsom’un imzaladığı yasa tasarılarından biri, siyasi kampanyaların yapay zeka kullanılarak düzenlenmiş reklamlar yayınlaması durumunda içerikte yapay zeka kullanımının ifşa edilmesini gerektiriyor.

Öte yandan The Hill gazetesinin haberine göre Vali Newsom, yapay zeka oyuncu ve sanatçılarının isimlerinin ve görsellerinin izinsiz olarak kopyalanmasını ve kullanılmasını önlemek amacıyla iki yasaya daha imza attı.

Daha önce eyalet Senatosu ve Temsilciler Meclisi’nde yeterli oyu alan yasa tasarısı, Vali Newsom’un imzasıyla yasalaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir