İtalyan ressamlar Adıyaman’da! Hikmet Eraslan: “Serginin bölgedeki sanat faaliyetlerine dinamizm getireceğine inanıyorum”

Deprem felaketinin ardından hayatın normale dönmesi için büyük çaba gösteren Adıyaman, bu kez İtalyan ressamların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Dünyaca ünlü top modelleri podyuma çıkararak Türkiye’nin en büyük defilelerini düzenleyen Hikmet Eraslan, kişisel koleksiyonundan İtalyan ressamların eserlerini Adıyaman’a taşıdı. Önceki gün Adıyaman İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen “Adıyaman’daki İtalyan Ressamlar” sergisinin açılışı için tören düzenlendi. Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol ve Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.

“TOPLUMIN GELİŞİMİ İÇİN SANATIN ÖNEMİNE İNANIYORUM”

Adıyaman’a desteklerinin sürdüğünü belirten Hikmet Eraslan, şöyle konuştu: “Yaşanan üzücü olaydan sonra hepimizin bölgenin ekonomisi ve turizminin kalkınması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Dosso Dossi Holding olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında çok sayıda sanatsal faaliyet yürütüyoruz. Ağrı ve Diyarbakır’dan sonra bu koleksiyonu Adıyaman’da da sergilemeye karar verdik. Halkımızın ücretsiz olarak ziyaret edebileceği bu serginin bölgedeki sanatsal faaliyetlere hareketlilik getireceğine inanıyorum. Toplumların gelişmesinde sanatın önemine inanıyorum. Bu süreçte desteğini esirgemeyen Valimiz Dr. “Osman Varol’a ve Belediye Başkanımız Sayın Abdurrahman Tutdere’ye sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

2

“BU GÜZEL FUARIN TURİZM VE ŞEHRİMİZİN TANITIMI İÇİN FAYDALI OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere konuşmasında şunları söyledi: “Valimiz ve belediyemizin destekleriyle açılışını yaptığımız bu güzel serginin turizme ve şehrimizin tanıtımına faydalı olacağına inanıyorum. “Eserlerini şehrimizde sergileyen değerli iş adamı Hikmet Eraslan’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

4

“HALKIMIZIN ÜCRETSİZ ZİYARET EDEBİLECEĞİ BU SERGİ’NİN ŞEHRİMİZE FAYDASINI DİLİYORUM”

Açılış töreninde kurdele kesimi öncesinde konuşan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, şunları söyledi: “Devlet olarak şehrimizin kalkınması ve şehrimizin deprem öncesine göre daha iyi bir noktaya ulaşması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Biz devlet olarak bu konuda tüm kaynaklarımızı seferber ederken, girişimcilerimizin de bu konuda bize destek verdiğini görmek gerçekten çok güzel. Bugün Dosso Dossi Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan’a şehrimizin tanıtımına ve böylesine muhteşem bir serginin oluşmasına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Halkımızın ücretsiz gezebileceği bu serginin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

5

Adıyaman Valiliği ve Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen sergi, 30 Ekim’e kadar açık kalacak ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

5bd3e96c-46ce-49ff-aa9d-139423ab11f1

6

6dd54b03-445e-42a5-bc68-8d052c96eb3f

7

8

10

11

12

13

482e73d9-c917-40f2-a506-de5cd5050c4e

aa370ee2-89fe-4cdd-be03-833b6f0c8e4e

c13b22dd-de2c-499d-bc9b-9f5bfd9f35e2

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir