İsrail Gazze'de bir eve saldırdı: 3 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze Sivil Koruma Müdürlüğü'nün Telegram hesabından yapılan açıklamada, Gazze şehrinin Şeyh Rıdvan bölgesinde İsrail tarafından bombalanan evin enkazından 3 Filistinlinin cenazesinin çıkarıldığı belirtildi.

Açıklamada evin Racih ailesine ait olduğu belirtildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694'ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 877 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 86 bin 969 Filistinlinin ise yaralanarak hayatını kaybettiğini duyurdu.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da yok ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Filistinli direniş grupları Gazze'de İsrail askerlerini ve araçlarını hedef aldı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları ve İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Şeriat, Gazze şehrinin El Şucaiyye ve Tel el Kassam mahallelerindeki İsrail askerlerini ve araçlarını hedef aldıklarını açıkladı. .

Kassam ve Kudüs Seriyyes Tugayları'nın Telegram hesaplarında, Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze kentinde İsrail askerleriyle yaşanan çatışmalara ilişkin bilgiler yer aldı.

Kassam'ın açıklamasında, Tel el-Heva ilçesinde Yasin-105 roketlerinin 2 İsrail personel aracı ve bir buldozeri vurduğu, araçtaki askerlerin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Şucaiyye semtinde İsrail askerlerinin bulunduğu bir noktanın havan toplarıyla vurulduğu, Netzarim eksenindeki bir komuta merkezinin ise kısa menzilli “Rucum” füzeleriyle vurulduğu kaydedildi. Ayrıca Şucaiyye'de Yasin-105 roketinin Merkava tankına isabet ettiği belirtildi.

El Kudüs Seriyyesi, Şucaiyye'nin doğusundaki Santral bölgesindeki İhlil Caddesi'nde İsrail askerleriyle şiddetli çatışmaların yaşandığını, Et-Takaddum ekseninde İsrail askerlerinin havan toplarıyla hedef alındığını, bir askerin de keskin nişancı kurşunuyla vurulduğunu duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail güçlerini ve askeri araçları hedef almak için kullanılan patlayıcıların hazırlanışını gösteren bir video paylaştı.

İsrail'in yaklaşık 9 aydır saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de direniş güçleri, İsrail asker ve araçlarını hedef almaya devam ediyor.

Kassam Tugayları, Telegram hesabında yayınladığı 41 saniyelik videoda bu saldırıların devam edeceği mesajını verdi.

“Hazırlıklarımız devam ediyor” ifadesiyle paylaşılan videoda Kassam üyelerinin “kurban eylemi” adı verilen patlayıcı savaş başlıklarını boyayıp çantalara yerleştirdiği görülüyor.

Patlayıcının hazırlandığı odanın duvarları, üzerinde “Kaybolmamı isteyenler serap görüyor” yazan siyah bir çarşafla kaplı ve Katar merkezli El Cezire televizyonunda “Aksa Tufanı” yazısı görülüyor. duvardaki ekran.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir