Instagram kaybolan mesaj modu nedir ve nasıl kullanılır? Instagram Kaybolan Mesaj Modunu Açma ve Kapatma

Instagram günümüzün en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biridir. Bu uygulamada birçok farklı özellik bulunmaktadır. Instagram'ın kullanıcılarına sunduğu en muhteşem özelliklerden biri de mesajlaşma bölümünde kullanılan kaybolan mesaj modudur. Bu özelliği kullanan veya kullanmak isteyen kişiler için Instagram'ın kaybolan mesaj modunun karşı taraftan görülüp görülemeyeceği sorusu ayrı bir önem taşıyor.

Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nedir?

Sosyal medya platformu Instagram'ı kullanan kişi sayısı oldukça fazla. Kullanıcılar bu platform üzerinden video, fotoğraf gibi çeşitli içerikleri paylaşabilmektedir. Ayrıca gönderilere yorum yapabilir, arkadaş ekleme gibi özelliklerden faydalanabilirsiniz. Sosyal medya uygulaması Instagram'ın önemli özelliklerinden biri de DM bölümü olarak da bilinen, kişilerin sohbet etmesini sağlayan bölümde kaybolan mesaj modu özelliğidir.

Kaybolan mesaj modu özelliği, adından da anlaşılacağı gibi, yazılı mesajların bir süre sonra kaybolması anlamına geliyor. Kullanıcı sohbet ettiği birine mesaj gönderdiğinde ve diğer kişi bu mesajı görüp okuduğunda yazılı mesaj silinir. Bu özellik, yaygın olarak kullanılan gizli sohbetler için son derece kullanışlıdır. Bu özellik etkinleştirildiğinde kullanıcı bu özelliğin etkinleştirildiğine dair bir bildirim alır.

Instagram kaybolan mesaj modu nasıl kullanılır?

Kullanıcılar sohbet bölümünde mesajlaşırken bazen gizli bir görüşme yapabilir ve daha sonra kimsenin bu konuşma geçmişine erişmesini istemeyebilir. Instagram'ın kaybolan mesaj modu özelliğine bir nevi geçici mesajlaşma da deniyor. Bu özellik sadece metinler için değil, birbirlerine gönderilen fotoğraf gibi görsel paylaşımlar için de geçerli. Bu noktada Instagram mesaj modundan çıkıp aktif hale getirildiğinde eski mesajların silinip silinmeyeceği sorusu gündeme gelebilir.

Bu modu aktif hale getirdikten sonra sohbet sırasında mesajlar diğer kullanıcı tarafından görüldüğü anda otomatik olarak silinir. Hem yazışmalar hem de video ve fotoğraf gibi gönderilen içerikler görüntülendiğinde kayboluyor.

Instagram geçici mesaj modu nasıl etkinleştirilir?

Instagram, kullanıcı güvenliği için sürekli olarak kendini geliştirmekte ve birçok farklı özelliği kullanıma sunmaktadır. Bu özelliklerden biri de sohbet bölümünde bulunan kaybolan mesaj modudur. Bu mod aktifken kullanıcılardan biri görüşmenin ekran görüntüsünü alırsa bu, diğer kişiye bildirim olarak gönderilecektir. Instagram kaybolan mesaj modunu etkinleştirmek çok kolay bir şekilde yapılabilir. Kaybolan mesajlar modunu aktif hale getirmek için izlenecek adımlar genel olarak şu şekildedir:

  • Öncelikle sosyal medya uygulaması Instagram'a giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda yer alan “Mesaj” kısmına tıklayın.
  • “Mesajlar” bölümüne geldiğinizde bu modu aktif hale getirmek istediğiniz kullanıcıyla mesajlaşma ekranına girin.
  • Ardından seçtiğiniz mesajlaşma sayfasının en altına gidin ve yukarı kaydırın.
  • Bu kaydırma işleminden sonra kaybolan mesaj modunun etkinleştirildiğine dair bir uyarı alacaksınız. Aynı bildirim karşı kullanıcıya da gönderilecektir.

Instagram geçici mesaj modu nasıl kapatılır?

Instagram'ın kaybolan mesaj modu özelliğini açıp kapatmak son derece basit bir işlemdir. Instagram'ın kaybolan mesajlar modunu kapatmak isteyen kullanıcıların izlemesi gereken adımlar genel olarak şu şekildedir:

  • Öncelikle Instagram uygulamasına kullanıcı adınız ve şifrenizle giriş yapın.
  • Daha sonra “Sohbetler” bölümüne tıklayın.
  • “Sohbet” bölümünde, kaybolan mesaj modunu devre dışı bırakmak istediğiniz kullanıcıyla mesajlaşma ekranına erişin.
  • Mesaj ekranının alt kısmına ulaşıp parmağınızı yukarı kaydırdığınızda kaybolan mesaj modu özelliğini kapatacaksınız.
  • Kaybolan mesaj modu özelliğini kapattığınızda karşınızdaki kişiye bu özelliği kapattığınıza dair bir bildirim gönderilecektir.
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Adıyaman'da iki otomobil çarpıştı!  Yaralılar varAdıyaman'da iki otomobil çarpıştı! Yaralılar var
HSK atamaları Resmi Gazete'de!HSK atamaları Resmi Gazete'de!
Aydın'da korkunç ölüm!  Doğalgaz borusuna asılı halde bulunduAydın'da korkunç ölüm! Doğalgaz borusuna asılı halde bulundu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir