İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı: 5 terörist etkisiz hale getirildi – Son Dakika Türkiye Haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgiye göre, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinasyonunda; Ağrı ve Batman İl Jandarma Komutanlıklarının yürüttüğü istihbarat çalışmaları sonucunda Doğubayazıt ve Palamut köyü kırsalında “Bozdoğan-43” operasyonları düzenlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK saldırı helikopterleri ve J-SİHA'nın desteğiyle teröristler ile Özel Harekat Jandarma (JÖH), Jandarma Komando timleri ve güvenlik görevlileri arasında sıcak temas sağlandı. Çatışmada Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) bağlı teröristler silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen ve İçişleri Bakanlığı'nın terör suçundan arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Şehmus Malazgirt kod adlı Yılmaz Öner, toplam operasyona katıldı. 27 güvenlik görevlisi ve 4 sivil vatandaşın şehit olduğu, 68 güvenlik görevlisi ve 2 sivil vatandaşın yaralandığı 18 eylemden biri. Eylemlere katıldığı ve talimatlar verdiği belirlendi.

Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Palamut köyü kırsalında düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristler, kod adı Şervan Botan olan Şakir Erdemci, kod adı Eylem olan Hazret Kaçar, Nurettin Tekin, kod adı Nurhak ve Zeynep Özkan. İçişleri Bakanlığı'nın terör suçundan arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan Axin kod adlı kişi. 1 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 2 güvenlik görevlisinin de yaralandığı toplam 3 eyleme katıldıkları belirlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir