“Bir milyondan fazla çocuğun hayatı yetersiz beslenme nedeniyle tehlikede”

Gazze hükümetinin basın ofisi genel müdürü İsmail El Sevabite, düzenlediği basın toplantısında, Gazze'de giderek kötüleşen açlığa, Refah sınır kapısının Filistin tarafının hizmet dışı kalmasına ve ABD tarafından inşa edilen yüzer iskeleye ilişkin bilgiler verdi. Birleşik Devletler. .

Sevabite, Gazze Şeridi'nin, özellikle de kuzey Gazze ve orta Gazze'nin hızla açlığa doğru ilerlediğini, bu iki şehirde yaşayan 700 bin Filistinlinin her gün açlıkla mücadele ettiğini kaydetti.

Açlık krizinin her geçen gün büyüdüğünü ve insanların hayatını doğrudan tehdit etmeye başladığını belirten Sevabite, şöyle konuştu: “Bir milyondan fazla çocuk doğrudan yetersiz beslenme tehlikesiyle karşı karşıya ve bu çocukların 3 bin 500'ü artık yetersiz beslenme, ek açlık nedeniyle ölüme daha yakın. Gıda ve aşı eksikliği var” dedi.

Sevabite, özellikle Gazze'nin kuzeyi ve orta Gazze'de açlığa doğru hızlı bir eğilim olduğunu, insani durumun tehlikeli derecede kötüleştiğini söyledi.

Refah Sınır Kapısı hizmet dışı

Refah sınır kapısının yakıldığını, yıkıldığını ve kullanılamaz hale geldiğini belirten Sevabite, şöyle konuştu: “İsrail ordusu Refah sınır kapısını 49 gündür işgal ediyor. İsrail, Mısır ile Filistin'i birbirine bağlayan bu kapıyı işgal ederek uluslararası hukuka karşı suç işliyor. Refah Sınır Kapısı” “Şehrin yakılması, İsrail'in soykırım niyetinin açık bir göstergesidir. İsrail, bu suçla 25 bin hasta ve yaralıyı bölge dışında tedavi imkanından mahrum bırakmıştır.” dedi.

Sevabite, İsrail'in Kerem Ebu Salim ve Refah sınır kapılarını kapatarak 15 binden fazla insani yardım tırının Gazze'ye girmesini engellediğini, bu tırların girişini engellemenin Gazze halkının ölüm fermanını imzalamak anlamına geldiğini vurguladı.

Filistinli yetkili, uluslararası topluma ve uluslararası örgütlere Gazze'deki soykırımı durdurmaları için İsrail ve ABD'ye baskı yapma çağrısında bulundu.

Yüzer havuz askeri amaçlarla kullanıldı

ABD'nin deniz yoluyla insani yardım ulaştırmak amacıyla iki ay boyunca Gazze kıyısına kurduğu ve 17 Mayıs'ta faaliyete geçen yüzer havuz hakkında konuşan Sevabite, şunları kaydetti:

“Yüzen iskele, ABD'nin niyetini ortaya koyan bir yalan, bir hayal ve bir komplodur. ABD Başkanı Joe Biden, söz konusu iskelenin maliyetinin 320 milyon doları aştığını iddia ettiğinde, bazıları bu iskelenin önemli bir işlev göreceğini düşünmüştü. “Açlık ve açlık, bu iskelenin Gazze halkına zarardan başka bir şey getirmediğini ve nüfusun %1'ini bile karşılamadığını gösterdi.”

İsrail'i bu iskeleyi askeri ve güvenlik amaçlı kullanmakla suçlayan Sevabite, söz konusu iskelenin, Birleşmiş Milletler'in onayı ve bilgisi dahilinde “280 kişinin öldüğü, 698 kişinin yaralandığı” Nusayrat mülteci kampı katliamında önemli rol oynadığını vurguladı. AMERİKA ÜLKELERİ.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir