Sanatsal ve kültürel faaliyetler önceki on yıllara göre çok daha popüler hale geldi. Bu nedenle sanatsal ve kültürel etkinliklerin planlanması, düzenlenmesi, pazarlanması ve yönetilmesinin önemi her geçen gün artmaktadır. Sanatın girişimci yönünü de içeren bu faaliyetlerle ilgilenen Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü, mezunlarına sektörde aranan becerileri kazandırarak çeşitli iş fırsatları sunmaktadır. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Marcus Graf üniversitede Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi almak için 10 neden sıraladı:
1. İş Olanakları:
- Sanatsal ve kültürel kurumlar: Sanat galerileri, müzeler, bağımsız sanat mekanları, tiyatrolar, festivaller gibi kurumlarda yönetici, koordinatör veya programcı olarak çalışabilirsiniz.
- Sivil Toplum Kuruluşları (STK'lar): Kültür ve sanat sektöründe faaliyet gösteren STK'larda proje yöneticisi veya iletişim yöneticisi olarak çalışabilirsiniz.
- Kamu kurumları: Kültür Bakanlığı, belediyeler ve diğer kamu kurumlarında kültür ve sanat politikalarının geliştirilmesinde ve uygulanmasında görev alabilirsiniz.
- Özel sektör: Kültür ve sanat danışmanlık firmalarında, özel sanat koleksiyonu yönetiminde, yapım şirketlerinde veya medya kuruluşlarında çalışabilirsiniz.
- Eğitim: Lise veya üniversite düzeyinde sanat ve kültür yönetimi ile ilgili dersler verebilirsiniz.
- Girişimcilik: Kendi sanatsal ve kültürel girişiminizi yaratabilirsiniz.
- Serbest meslek: Bağımsız küratör, sergi tasarımcısı, sanat yazarı, sanat eleştirmeni, sanat danışmanı, editör veya sanat rehberi olarak çalışabilirsiniz.
2. Entelektüel bilgi ve yaratıcı düşünme yeteneği:Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü, sanat ve kültür teorileri, estetik ve sanat felsefesi, sanat tarihi gibi teorik derslerle entelektüel bilginizi, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerinizi geliştirir. 3. İletişim ve sunum becerileri:Sanat ve Kültür Yönetimi Eğitimi, sözlü ve yazılı iletişim ve sunum becerilerinizi açık ve öz bir şekilde geliştirir. 4. Organizasyon ve yönetim becerileri:Sanat ve Kültür Yönetimi Eğitimi, etkinlikleri planlama, organize etme ve yönetme becerilerinizi geliştirir. 5. Pazarlama ve Tanıtım Becerileri:Sanat ve Kültür Yönetimi Eğitimi, sanat ve kültür faaliyetlerini pazarlama ve tanıtma ve izleyici geliştirme becerilerinizi geliştirir. 6. Proje Yönetimi Becerileri:Sanat ve Kültür Yönetimi Eğitimi, projeleri planlama, yürütme ve değerlendirme becerilerinizi geliştirir. 7. Kültürel Farkındalık:Sanat ve kültür yönetimi eğitimi, farklı kültürler ve sanatsal hareketler hakkında bilgi edinmenizi sağlar. 8. Farklı alanlara açıklık:Sanat ve Kültür Yönetimi eğitimi, multidisipliner ve kültürlerarası bakış açısıyla farklı alanlarda bilgi edinme ve uzmanlaşma fırsatı sunmaktadır. Bu eğitim size bütünsel bir bakış açısı kazandırarak kariyerinizde stratejik ve etkili kararlar vermenizi sağlar. 9. Görme biçimleri ve estetik algı:Sanat ve kültür yönetimi eğitimi, bakış açınızı ve estetik algılarınızı geliştirerek sanat eserlerini ve kültürel olguları derinlemesine anlama, değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazandırır. 10. Kültüre katkı:Sanat ve kültür yönetimi eğitimi, sanatsal ve kültürel faaliyetlerin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmanıza yardımcı olabilir. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası
—–Sponsorlu Bağlantılar—–