Barselona'da yüksek kiralara 'sosyalist' çözüm! – Son dakika dünya haberleri

İspanya'ya bağlı Katalonya bölgenin başkenti Barselonasosyalist belediye başkanı Jaume ColleboniKasım 2028'den bu yana Barselona'da bulunuyoruz e 'kısa süreli kiralama' için kullanılır 10 bin 101 dairenin ruhsatını iptal edeceğini söyledi. duyurdu.

“ŞEHİRDEKİ EN BÜYÜK SORUNLA KARŞIYIZ”

Collboni, Belediyenin düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada “Barselona'nın en büyük sorunu olduğuna inandığımız şeyi ele alıyoruz” Dedi.

Collboni, Barselona'da kısa süreli kiralamalarda patlama yaşandığını söyledi 10 yılda %68 ve ev satın alma maliyeti yüzde 38 arttırmak; Bunun kentte yaşayanların konut sahibi olamamasına yol açtığını, konuta erişimin özellikle gençler açısından bir eşitsizlik unsuru haline geldiğini belirtti.

BAKANDAN DESTEK

İspanya'nın sosyalist konut ve kentsel gündem bakanı Isabel RodriguezBarcelona'nın kararını desteklediğini açıkladı. Rodriguez, X hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Bu karar, uygun fiyatlı konutlara erişimin sağlanması için gerekli çabaların gösterilmesini amaçlıyor.” Dedi.

Reklamların önemli bir kısmının Barselona'da olduğu kiralama platformu AirBnbReuters'in yorum talebine yanıt vermedi.

Barselona'daki turistik apartmanlar birliği APARTMANyaptığı açıklamada, “Collboni yoksulluğun ve işsizliğin artmasına yol açacak bir hata yapıyor” yasağın kaçak turistik konaklamaların artmasına neden olacağını belirtti ve öne sürdü.

KİRALIK DAİRELER NE OLACAK?

Şehrin en popüler bölgelerinde yeni otellerin açılması 2015-2023 yılları arasında Barselona'yı yöneten Sosyalist parti tarafından yasaklanmıştı ancak Collboni bu kısıtlamanın hafifletilebileceğinin sinyallerini verdi.

Barselona'nın oteller birliği Cuma günkü duyuru hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Collboni hükümle ilgili şunları söyledi: “Bu 10 bin daire kent sakinlerinin kullanımına sunulacak ya da kiralanmak ya da satılmak üzere piyasaya sürülecek.” Dedi.

Avrupa'da yerel yönetimler son on yılda Kanarya Adaları, Lizbon Görmek Berlin gibi yerlerde kısa süreli kiralamalara kısıtlamalar getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir