Alp Aksoy, FIA Avrupa Şampiyonası'ndaki ikinci yarışına katılacak – SPOR

Dünyanın en eski karting yarışlarından biri olan Industrie Cup'ta podyuma çıkan ilk ve tek Türk sürücü unvanını taşıyan Alp Aksoy, FIA Avrupa Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonlarıyla yarışmaya devam ediyor. 2024 sezonunda Gelecek Serisi Genç sürücü, FIA Avrupa Şampiyonası'ndaki ikinci yarışını Slovakya'daki Slovakya karting pistinde yarışacak. Aksoy, OK kategorisinde Parolin Racing Kart takımıyla yarışıyor.

Milli sporcu Alp Aksoy, profesyonel yarış kariyerine 5 yaşında başladı. Avrupa ve dünya karting şampiyonalarında aynı anda yarışan ilk ve tek Türk sürücü olan sürücü, kısa sürede katıldığı yarışlarda podyuma çıkmayı başardı. Aksoy, Türkiye Karting Şampiyonası, Berat Türker Türkiye Kış Kupası, CEE Avrupa Şampiyonası, WSK Super Master Serisi, FIA Dünya Karting Şampiyonası gibi birçok seride başarılara imza attı.

FIA Avrupa Şampiyonası'nın bir sonraki yarışı Slovakya'da!

FIA Avrupa Şampiyonası genç sürücüleri üst serilere hazırlamayı amaçlıyor. İspanya'nın Valensiya kentinde düzenlenen yarışta başarılı bir performans sergileyen Alp, 20-23 Haziran tarihleri ​​arasında Slovakya'da yapılacak yarışta podyum için mücadele edecek. Yarış, FIA Karting Şampiyonası YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

Alp Aksoy'un bir sonraki yarışı 27 Haziran'da İtalya'da

2010 yılından bu yana düzenlenen WSK Euro Serisi'nin yeni sezonunun ilk yarışı, 27 Haziran'da İtalya'nın Brescia kentindeki Franciacorta Karting Pisti'nde gerçekleşecek. Daha önce Max Verstappen, Charles Leclerc, Lando Norris ve Álex Palou gibi başarılı sürücüler WSK Euro Serisi şampiyonu olmuştu.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir