CHP’li Beykoz Belediyesi ise açılan ‘çarşı’nın Süleymancılar tarafından organize edildiğini inkar etmedi.

Açılışa, Süleymancılar’ın Beykoz ilçesi müdürü ve “Hayır Çarşısı” organizasyonunun ev sahibi olarak bilinen Ahmet Karahan, CHP Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ile birlikte katıldı.

REKLAM

Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) bağlı Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, 27 Eylül Cuma günü Beykoz sahilinde “Hayırlar Çarşısı” adlı çarşının açılışına katıldı.

Köşe yazarı Yılmaz Özdil, Salı günü YouTube platformunda yaptığı yayında, “Cemaat olarak bilinen Süleymancılar’ın açtığı çarşıya CHP’li Beykoz Belediyesi destek verdi” dedi.

Türk euronews’in ulaştığı belediye kaynakları ise bu açıklamayı yalanlamayarak şunları kaydetti: “Yerel medyada çıkan haberler doğrudur. Bizim açıklama yapma hakkımız yoktur, belediye başkanımız [Alaattin Köseler] Bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Çarşıyı düzenleyenlerin “Süleymancılar” grubuna ait olup olmadığı sorusuna belediye kaynakları şu açıklamayı yaptı: “Sonuçta burası kaymakamlığın ve belediyenin resmi izniyle açık bir yer. Belediye başkanı gitti. ve açtım.”

Açılışa, Belediye Başkanı Köseler ile birlikte Süleymancılar’ın Beykoz ilçesi müdürü ve “Hayır Çarşısı” organizasyonunun ev sahibi olarak tanınan Ahmet Karahan katıldı.

Açılışa Beykoz Bilgehan Belediye Başkan Vekili Murat Miniç, Fidan Gül, Beykoz CHP Kadın Mahalle Başkanı Eylem Uzuner ile cemaatten olduğu söylenen çok sayıda kişi katıldı.

Kermes en son 8 yıl önce Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) döneminde yapılmıştı.

Başkan Köseler, hayır pazarının “hocam” dediği Ahmet Karahan’ın öncülüğünde düzenli olarak devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu: “Belediyemiz gerekli destek konusunda her zaman hocamın yanındadır. Bunu herkese kamuoyuna duyuracağız. ”

Belediye heyetinin Karahan ile birlikte açılışını yaptığı ve Beykozlu öğrencilere katkı sağlamak amacıyla “Hayır Çarşısı”nın 27 Eylül-6 Ekim tarihleri ​​arasında açılacağı açıklandı.

DSP’den CHP’ye, CHP’den MHP’ye

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler, 1999 yılında Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı olarak Beykoz Belediye Başkanı oldu.

2004 yerel seçimleri öncesinde DSP’den istifa ederek CHP’ye katıldı. 2004 ve 2009 seçimlerinde aday olan Köseler, her iki seçimi de kazanamadı.

2014 yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilemeyen Köseler, Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) katılarak Beykoz belediye başkanlığına aday oldu.

Süleymancı camiasının tanınmış isimlerinden Ahmet Karahan’ı da belediye meclisi üyeleri listesine dahil eden Köseler, MHP’ye kaydolduğu seçimleri kazanamadı. Karahan’ın 1999 yılında Fazilet Partisi’nden Beykoz belediye meclis üyesi olduğu biliniyor.

2019 yılında CHP’ye dönen Alaattin Köseler, Beykoz belediye başkanlığına aday olduğunu açıklaması parti içinde tartışmalara neden olunca aday gösterilmedi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin adayı olan Köseler, oyların yüzde 45’ini alarak belediye başkanı oldu.

REKLAM

Son seçim kampanyasında Ahmet Karahan’la “arkadaş” oldukları yönündeki dedikoduların ardından Karahan’ın belediye meclisi üyeleri listesine alınacağı söylenmişti ancak Karahan listede yer almamıştı.

Ancak yerel basında çıkan haberlere göre Ahmet Karahan, herhangi bir resmi yetkisi veya görevi olmamasına rağmen Belediye Başkanı Köseler ile çok sık görüşüyor.

Süleymancılar kimdir?

Süleymancılar ya da kendi adlarıyla “Süleymanlılar” Türkiye merkezli bir topluluk olarak biliniyor. Binanın kurucusu toplumda “Maestro” lakabıyla tanınan Süleyman Hilmi Tunahan’dır.

Banu Eligür’ün 2010 tarihli “Türkiye’de Siyasal İslam’ın Seferberliği” başlıklı yazısında cemaatin üye sayısının 2 milyon civarında olduğu belirtildi.

REKLAM

Türk siyasetinde ve bürokrasisinde etkili olan Süleymancı, sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok ülkesinde de faaliyet gösteriyor.

2016 yılından bu yana Alihan Kuriş’in liderliğini yaptığı cemaat, Almanya’da VIKZ çatısı altında birleşiyor. VIKZ’in şu anki başkanı Ali Yılmaz’dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir