Trump’ın Florida saldırganının Ukrayna Yabancı Lejyonu’nun üyesi olduğu yönündeki iddiaları çürütüldü

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Uluslararası Ukrayna Bölgesel Savunma Lejyonu (ILDU), Donald Trump’ı öldürdüğünden şüphelenilen kişinin üyelerinden biri olduğu yönündeki haberleri yalanladı.

REKLAM

Yaklaşan seçimlerde ABD’nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’a suikast düzenlediğinden şüphelenilen kişinin Ukrayna’da yabancılardan oluşan özel bir askeri birliğin üyesi olduğu yönündeki iddialar reddedildi.

Euronews’e şunları söyledi: Ukrayna Bölgesel Savunma Uluslararası Lejyonu (ILDU)“Ryan Wesley Routh’un hiçbir zaman Uluslararası Lejyon’un parçası olmadığını, Uluslararası Lejyon’a bağlı olmadığını veya hiçbir şekilde bağlı olmadığını açıkça belirtmek isteriz” dedi. “Aksi yöndeki her türlü beyan veya öneri tamamen yanlıştır.”

Ukrayna Yabancı Lejyonu olarak da adlandırılan ILDU, Ukrayna ordusunun yabancı gönüllülerden oluşan bir birimidir.

27 Şubat 2022’de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenkskiy, Rus işgaline karşı özel bir askeri birlik kurulduğunu duyurdu.

Routh’un, FBI’ın Pazar günü Florida’daki bir golf sahasında Trump’a yönelik başarısız suikast girişimi olarak tanımladığı olayda şüpheli olarak tanımlanmasının ardından medya, Routh’un Ukrayna’ya destek verdiği yönündeki iddiaları hemen öne çıkardı.

Routh’un 2023’te New York Times’a (NYT), Moskova’nın saldırganlığını püskürtmek için Kiev’e yardım etmek istediğini ve saldırı savaşının başlamasından kısa süre sonra Taliban’dan kaçan Afgan askerlerinin toplanmasına yardım etmek için Ukrayna’ya gittiğini söylediği bildirildi.

NYT, Routh’un çok sayıda askerle ilgilendiğini ve onları Pakistan ve İran’dan Ukrayna’ya getirmeye çalıştığını bildirdi. Ancak Routh’un bu açıklamalardan sonra yabancı gönüllüleri Ukrayna’ya getirmeyi başarıp başaramadığı belli değil.

Temmuz ayında Facebook’ta paylaşılan bir gönderi, Routh’un yaz aylarında Ukrayna’ya yabancı asker toplama girişiminde bulunduğunu ancak gerekli izni alamadığını gösteriyor.

Gönderide “Askerler, lütfen beni aramayın” ve “Hala Ukrayna’yı Afgan askerlerini kabul etmesi konusunda ikna etmeye çalışıyoruz ve önümüzdeki birkaç ay içinde bazı cevaplar almayı umuyoruz… Lütfen sabırlı olun” yazıyordu.

Euronews Routh’un iddialarını bağımsız olarak doğrulayamadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir