Zelenskiy, Kursk'taki operasyonun planlandığı gibi devam ettiğini söyledi

Zelenskiy, Ukrayna'da temasları bulunan Hollanda Başbakanı Dick Schoof ile birlikte Zaporojya şehrini ziyaret etti. Zelenskiy ve Schoof, Ukrayna'da yeni eğitim-öğretim yılı başında öğrencilerle bir araya geldi ve ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın bu akşam ve sabah saatlerinde Sumi, Harkov ve Kiev bölgelerine hava saldırıları düzenlediğini, saldırılar altında milyonlarca öğrencinin eğitime başladığını söyledi.

Rusya'nın saldırılarını önlemek için hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesi ve F-16 savaş uçakları ile çeşitli silahların tedariki konusunda Ukrayna'ya verilen desteğin devam etmesi gerektiğini belirten Zelenskiy, Schoof'a konuyla ilgili gerekli bilgileri verdiklerini kaydetti.

Zelenskiy, Batılı ülkelerin ürettiği uzun menzilli silahların Rusya'daki askeri hedeflere karşı kullanılmasına ve bu tür silahların satın alınmasına yönelik yasakların kaldırılması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

“Kursk operasyonu hedeflerine ulaşıyor”

Ukrayna ordusunun ağustos ayında Rusya'nın Kursk bölgesine yönelik başlattığı saldırılarla ilgili konuşan Zelenskiy, “Kursk operasyonu görevlerini yerine getiriyor ve planlandığı gibi devam ediyor.” dedi.

Zelenskiy, Kursk'taki operasyonun Rus ordusunun Ukrayna'nın Donetsk bölgesine yönelik saldırılarını azaltması açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Pokrovsky ve Toretsk yönündeki zorluklara gelince, Kursk Operasyonunun da devam edeceğini düşünüyoruz. bunu etkileyebilir.” dedi.

Zelenskiy, Rusya'nın hedefinin Donetsk ve Luhansk bölgelerini tamamen işgal ederek en iyi eğitimli askeri birliklerini buraya konuşlandırmak olduğunu, son iki gündür Rus ordusunun Pokrovsk şehrine doğru ilerleme kaydedemediğini söyledi.

Zelenskiy, Kursk bölgesinde 600'den fazla Rus askerinin yakalandığını, bunun Rusya ile Ukrayna arasında devam eden esir takası süreci açısından önemli olduğunu vurguladı.

“Zaporijya nükleer santralini kontrol altına almak için çalışıyoruz”

“Rus-Ukrayna savaşı başladığında Rus ordusunun kontrolü altında olan Zaporozhye nükleer santralinin tekrar Ukrayna'nın kontrolüne getirilmesine yönelik mevcut yöntemler” sorusunu yanıtlayan Zelenskiy, bu konu üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Zelenskiy, santralin savaş yoluyla geri alınmasının güvenlik açısından şimdilik mümkün olmadığını kaydederek, bunu siyasi yöntemlerle yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Zelenskiy, santralin Ukrayna kontrolüne dönmesini sağlamaya yönelik siyasi müzakerelerin şu ana kadar pek etkili olmadığını ve bu sürece Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Rafael Mariano Grossi'nin de katıldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir